IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:36 | 20 юли 2015
Обновен: 13:40 | 4 май 2024

Разкриват центрове за почасови социални услуги

Те ще функционират във всички районни кметства

По материала работи: Слав Велев
Разкриват центрове за почасови социални услуги

5 центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността ще бъдат разкрити към 5-те районни кметства на Варна. Това одобриха членовете на Постоянната комисия по социални дейности към Общинския съвет в града. Услугата ще функционира в сградите на съответната районна администрация в “Одесос”, “Приморски”, “Аспарухово”, “Младост” и “Вл. Варненчик”. Дейността ще се осъществява в рамките на 6 месеца и финансиране с бюджетни средства в рамер на 114 000 лв., разпределени по 22 800 лв. за всеки един район. Парите са необходими за изплащане на работни заплати и осигуровки на заетите във всеки един от центровете по една бройка социален работник, медицинска сестра, психолог и рехабилитатор.


Създаването на тези 5 центъра за социално включване е само част от проект за предоставяне на община Варна на схема за безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 2,5 млн. лв., уточни председателката на социалната комисия към местния парламент Медиха Хамза.
 

Черно море

Коментари

Новини Варна