IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
20:03 | 21 юли 2015
Обновен: 21:17 | 25 април 2024

FaceБойко: Бавария е приятел и партньор!

Това написа премиерът на личния си профил в мрежата

По материала работи: Слав Велев
LIKE!

За нас Бавария е голям приятел, стратегически и високо ценен търговско-икономически партньор. Това написа премиерът Бойко Борисов на профила си във Facebook.

 

"Баварският бизнес може да разчита на България като стабилно място за инвестиции. В Мюнхен с министър-председателя на федералната провинция Horst Seehofer обсъдихме обнадеждаващия постоянен растеж, който търговският стокообмен между България и Бавария бележи от няколко години - за 2014 г. той възлиза на 792 млн. евро и има ръст от близо 10%, а само за първата половина на 2015 г. ръстът вече е близо 8%”, написа още премиерът.

 

"И двамата се съгласихме, че е налице сериозен потенциал България и Бавария да разширят и задълбочат сътрудничеството си в редица области. Наше желание е да насърчим интереса на баварските компании да инвестират в страната ни. България проявява интерес към по-активно партньорство в сектори като машиностроене, електроника, електротехника и автомобилната промишленост.

 

В областта на енергетиката търсим подкрепа за изграждане на територията на България на газов хъб. Добре дошли са и баварски инвестиции за разширяване и поддържане на газовото хранилище „Чирен“. В тази връзка поканих министър-председателя на Бавария Хорст Зеехофер да посети България, където също да продължим ползотворния диалог и той да бъде развит в конкретни инициативи за сътрудничество", завърши написаното Борисов.

 

Източник: ДНЕС.bg

Коментари

Новини Варна