IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:26 | 23 юли 2015
Обновен: 13:22 | 17 април 2024

На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци

"Ти какво искаш за твоите подписи... накрая – прасе с крака на пиле"

По материала работи: Деян Михайлов
На БСП им втръсна от конституционни пазарлъци

На БСП им омръзна от совалките в парламента заради промените в Конституцията и се оплакаха, че тези пазарлъци в крайна сметка се отразяват лошо не само на авторитета, на управляващото мнозинство, но и на целия парламент, а целта е прегрупирането и овладяването на съдебната власт.

Социалистите са против каквито и да било поправки в основния закон на този етап, защото според тях реформата може да бъде осъществена чрез промени в Закона за съдебната власт.
Лидерът на левицата Михаил Миков даде заявка, че червените депутати ще внесат такива през есента.

Той беше категоричен, че вече няма да участва в заседанията на председателския съвет на парламента, на които се говори за поправките в Конституцията.

"Срещите са ежедневни и то по няколко пъти на ден и нашето впечатление е, че разговорите са сведени до два проблема – аритметика за разпределението на двете колегии във ВСС и как да се съберат гласове за внасянето на нов проект за промени в Конституцията", обобщи позицията на БСП депутатът Янаки Стоилов.

Според Миков аритметичният подход при събирането на гласове подрива конституционните устои, а в това събиране на гласове има закана, че който не подкрепя проекта "не е от прогресивната част от човечеството".

"Сегашната ситуация придобива комичен оттенък", коментира Миков и с насмешка обяви, че ситуацията в парламента е като на пазара.

"Това ходене от кабинет на кабинет, ти какво искаш за твоите подписи, след това в други - ти какво искаш, и накрая се получава прасе с крака на пиле", отсече иронично червеният лидер.

Коментари

Новини Варна