IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
09:53 | 27 юли 2015
Обновен: 00:51 | 10 април 2024

Деца ще рисуват през лятото в ОУ "Васил Априлов"

Творбите ще са на тема "Моят биоградинков приятел"

По материала работи: Слав Велев
Деца ще рисуват през лятото в ОУ "Васил Априлов"

Лятно ателие по изобразително изкуство за най-малките се открива в ОУ „Васил Априлов”. На 28 юли децата от предучилищните групи в учебното заведение ще рисуват под ръководството на художник - педагог. Темата е „Моят биоградинков приятел” и цели да провокира вниманието и интереса на бъдещите първолаци към живота в природата и по-специално към изградената през пролетта биоградинка в техния училищен двор. Всяко дете ще има свободата да избира техника за рисуване в ателието. Помощ при усвояването на художествените умения ще окаже и млад доброволец, завършил тази година Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна.
 

Детските произведения ще участват  в едноименен конкурс, в който ще имат възможност да се включат всички желаещи ученици от ОУ „Васил Априлов”. Рисунките ще се събират до края на август в учителската стая. С най-добрите произведения ще бъде подредена изложба в началото на учебната година. А най-талантливите художници ще бъдат отличени със специални и полезни детски подаръци от компетентно жури.


Черно море

Коментари

Новини Варна