IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:13 | 7 август 2015
Обновен: 02:43 | 19 септември 2024

Проф. Клисарова: Варна е най-подходящата дестинация у нас за развитие на здравен туризъм

Морската столица има капацитет да посреща и научни форуми на европейско ниво, смята бившият министър

По материала работи: Слав Велев
Проф. Клисарова: Варна е най-подходящата дестинация у нас за развитие на здравен туризъм

Варна е най-подходящата дестинация за развитие на здравен туризъм в България. Това мнение изрази бившият министър на образованието в кабинета “Орешарски” и настоящ независим кандидат за кмет проф. Анелия Клисарова по повод коментар на министъра на туризма Николина Ангелкова, че държавната политика е да превърне Плевен в център на здравния и конгресен туризъм у нас.


През 2014 г. е подписано трансгранично споразумение, съобразно което гражданите на Европейския съюз могат да ползват всички здравни услуги на териториите на страните членки. В това число влизат санаториумите и оздравителните заведения у нас, информира проф. Клисарова. Именно това споразумение гарантира един редовен поток от клиенти, смята тя. С развитието на Варна, като дестинация за здравен туризъм ще се увеличи и активния сезон от март до ноември, коментира още проф. Клисарова.

 

Според нея морската столица разполага и с капацитет да развива конгресен туризъм на национално е европейско ниво.

 

Екс.-министърката се обяви и против промените в Наредбата за категоризациите. “Не може министерството хем да дава категоризацията, хем да следи за спазването на изискванията”, коментира Клисарова.Тя е категорична, че за успешното развитие на сектора е необходимо да се засили ролята на местната власт и браншовите организации. Именно те трябва да отговарят за даването на категорията, а министерството само да осъществява контролни функции.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна