IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:35 | 18 август 2015
Обновен: 00:47 | 27 април 2024

Енерго-про извършва ремонти в Провадия

Санитарното почистване на клони се прави периодично

По материала работи: Деян Михайлов
Енерго-про извършва ремонти в Провадия

Екипи на Енерго-про извършват ремонти и обслужване на съоръженията от електроразпределителната мрежа в Провадия. Целогодишно те изпълняват дейности за подобряване качеството на подаваната към клиентите на дружеството енергия, както и за ограничаване на аварийността по мрежата.

На ул. "Търново" специалисти от Енерго-про извършиха изнасяне на електромери на границата на собствеността и подмяна на част от мрежата ниско напрежение. Електромерите бяха подменени с нови, а старият меден проводник бе заменен с нов усукан проводник, който е по-надежден при неблагоприятни атмосферни условия.
Една от важните сезонни дейности на Енерго-про е поддържане на сервитутните зони на проводниците от въздушните мрежи ниско и средно напрежение. Специалисти от компанията орязаха клони на дървета, които са достигнали опасна близост до въздушните проводници на улица „В. Априлов" в града. Санитарното почистване на клони се прави периодично, за да се предотврати възникване на аварии при неблагоприятни атмосферни условия - силни ветрове и виелици, при които клоните докосват въздушните проводници и предизвикват смущения в електрозахранването. През летните месеци допирът на прорасналите клони с проводниците създава риск от къси съединения и възникване на пожари.
С превантивните дейности, които Енерго-про предприема като ремонти, обновяване на съоръженията, поддържане на сервитутните зони на въздушните електрически линии се цели да се поддържа качеството и сигурността на доставяната електрическа енергия.

Коментари

Новини Варна