IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
13:35 | 24 август 2015
Обновен: 12:59 | 23 април 2024

Двама пласьори на дрога задържани във Варна

Пласирали нарокотици в заведение на крайбрежната алея

По материала работи: Деян Михайлов
Двама пласьори на дрога задържани във Варна

При спецоперация на крайбрежната алея във Варна са задържани двама наркоразпространители, съобщиха от МВР.

При извършване на лични обиски на 35-годишнния варненец и 32-годишния русенец са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана.

В сейф за съхранение на лични вещи в заведение, наето от варненеца, е открито и газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че оръжието е преправено в огнестрелно.

Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с дрога, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите.

И при двамата задържани са иззети еднакви количества и същите по вид наркотични вещества. Напревен е и обиск на дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна.

Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Мъжете са задържани за 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна.

 

Коментари

Новини Варна