IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:38 | 26 август 2015
Обновен: 04:20 | 19 април 2024

Руска реч на плажа, но не като навремето, съжали Ангелкова

Тенденцията се запазва – 20% по-малко руснаци на Черноморието

По материала работи: Деян Михайлов
Руска реч на плажа, но не като навремето, съжали Ангелкова

Тенденцията от 20% спад на руски туристи се запазва, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова пред журналисти в МС. "Почти навсякъде се чува руска реч, но липсват тези туристи, които навремето са идвали изпращани от държавни предприятия, детските лагери", коментира министърът.

По думите й продължават обиколките на представители на министерството по курортните селища на Черноморието. От бизнеса споделяли, че юли е бил много добър за туризма, август също. "Да се надяваме, че и септември ще бъде добър, така че да компенсира лошия юни, който беше изключително слаб", коментира Ангелкова.
Тя каза още, че нарушенията по плажовете със сигурност се отразяват негативно на туризма и затова се предприемат необходимите мерки. Мерки се залагат и за следващия сезон, така че случващото се да не се повтаря.
"Нарушения не бива да се допускат, както и замърсявания. Трябва да се предприемат всички необходими действия от отговорните органи, включително общините и тези, които стопанисват плажовете, за да не се допуска това и да не се проваля сезонът", подчерта Ангелкова.

Министърът заяви, че при замърсяване на водата няма как да се допусне това да навреди на здравето на хората, затова затвореният плаж на Лозенец ще бъде отворен, когато се докаже, че водата става за къпане.

"Силно се надявам за следващата година това да не бъде допускано. Приоритет на кабинета са всички проекти, свързани с инфраструктура, както транспортна, така и екологична, непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морето", коментира тя и допълни, че е необходимо време навсякъде да се реализират тези проекти.

В отговор на въпрос Ангелкова заяви, че нейното министерство е изпълнило изискването за 10% съкращения в администрацията още при разделянето на мегаведомството на три – икономика, енергетика и туризъм.

Коментари

Новини Варна