IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
13:01 | 31 август 2015
Обновен: 02:16 | 1 май 2024

Мотоциклетисти, пешеходци и велосипедист с травми от ПТП

Повечето от тях са в болница, без опасност за живота

По материала работи: Борис Проданов
Мотоциклетисти, пешеходци и велосипедист с травми от ПТП

В неделя в около 14,25 ч при слизане от бул. «В. Левски», в посока ул. «Царевец», водачът на Л.А. «Фолксваген» Ж.Ж. (49 г.) от Варна, по време на движение, блъска пешеходка – жена на 53 г. от града, която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на таз, фрактура на десен лакът и комоцио, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

 

В събота в около 12,50 ч. в с. Старо Оряхово, водачът на мотоциклет «Хонда» И.И. (30 г.) от Павликени, обл. Велико Търново, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в насрещно движещ се Л.А. «Рено». Вследствие на инцидента са пострадали: водачът на мотоциклета, който получава контузии на бедра и дясно рамо, и пътник от лекия автомобил – мъж на 25 г. от Суходол, обл. Силистра, който получава контузия на крак. Двамата са прегледани и освободени, без опасност за живота.

 

Пак в събота, но в 14,45 ч. във Варна, при излизане от бензиностанция на ул. «Битоля», водачката на Л.А. «Рено» М.Б. (63 г.) от Варна, не пропуска и блъска пешеходка – жена на 25 г., която пресича пътното платно. Вследствие на инцидента пешеходката получава контузия на таз, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

 

В петък в около 15,15 ч. в ж.к. «Вл. Варненчик», до жилищен блок, водачът на мотоциклет «Ямаха», с демонтирана регистрационна табела, А.П. (20 г.) от с. Кипра, неправоспособен, поради движение с несъобразена скорост, застига и блъска Л.А. «Хонда», изчакващ за ляв завой. Вследствие на инцидента мотоциклетистът получава фрактура на дясно бедро, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

 

Пак в същия ден, но в около 16,30 ч. на бул. «Осми Приморски полк», водачът на велосипед Н.С. (67 г.) от Варна, навлиза в обезопасена и сигнализирана зона за извършване на ремонтни дейности на пътното платно и пропада в изкоп. Вследствие на инцидента колоездачът получава контузия на глава и комоцио, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

Коментари

Новини Варна