IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
14:48 | 2 септември 2015
Обновен: 02:13 | 1 май 2024

Наркоман влиза в затвора заради кражба на килими

Асенов е многократно осъждан за кражби и грабежи

По материала работи: Деян Михайлов
Наркоман влиза в затвора заради кражба на килими

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна наложи ефективно наказание на 33-годишен мъж за кражба на килими.

През нощта на 3 срещу 4 февруари тази година 33-годишният А. Асенов, в опит да си набави средства за закупуване на наркотици, решил да проникне в дома на свои съседи в ромската махала,  за които знаел, че живеят приоритетно в чужбина. Той успял да отвори един от прозорците на жилището, влязъл вътре и със запалка започнал да оглежда помещенията. Подсъдимият открил 6 броя нови килими от по 6 кв.метра всеки, на обща стойност около 800 лева, взел ги и още на другата сутрин продал четири от тях на друг жител на махалата.  Ден по-късно жена, която наглеждала имота, забелязала липсващите килими и стигнала до извършителя.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Асенов е многократно осъждан за кражби и грабежи. За настоящата кражба той получи наказание от 1 година лишаване от свобода, което трябва да изтърпи в затвор при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна