IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:00 | 5 септември 2015
Обновен: 22:12 | 10 април 2024

Почитаме жертвите на катастрофи с мирно шествие

Мероприятието ще започне в 18:00 часа

По материала работи: Пламен Янков
Почитаме жертвите на катастрофи с мирно шествие

Варна ще се включи в мирно шествие под надслов “АЗ СЪМ БЪДЕЩЕТО! НЕ МЕ УБИВАЙ!”, което ще се проведе на територията на цялата страна. То ще започне в 18:00 часа, а целта е да се почете паметта на всички загинали по пътищата на България, както и  да се покаже, че гражданското общество не е безразлично към “убийците” на пътя, които отнемат своите и чужди животи, почернят и съсипват цели родове, осакатяват хора, които са създадени, за да живеят.

 

Шествието във Варна ще премине по следния маршрут:

Начало - 18:00 часа, пред сградата на Община Варна

Флашмоб на пешеходните пътеки (на зелен светофар) на бул. „Мария Луиза“, пред Община Варна – целта е по никакъв начин да не се пречи на движението на превозните средства.

Шествие по левия тротоар на бул. „Мария Луиза“ до Червения площад

Флашмоб на пешеходните пътеки (на зелен светофар) на Червения площад – целта е по никакъв начин да не се пречи на движението на превозните средства.

Шествие по левия тротоар на бул. „Осми приморски полк“ до пешеходната пътека, на която трагично загина Лора

Поднасяне на цветя в края на пешеходната пътека

През целия маршрут на шествието ще бъдат раздавани флаери призоваващи “Да спрем войната по пътищата” и “АЗ СЪМ БЪДЕЩЕТО! НЕ МЕ УБИВАЙ!”

 

През последните 10 години у нас при пътнотранспортни произшествия са загинали около 9000 души, или образно казано, от територията на България е заличен град с приблизителните размери на Банско, Трявна или Сопот. Три деца стават жертви на катастрофи всеки ден. Те или издъхват, или остават с трайни увреждания за цял живот. Статистиката за загиналите хора е повече от стряскаща.

 

dariknews.bg

 

 

Коментари

Новини Варна