IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:08 | 12 септември 2015
Обновен: 23:23 | 27 април 2024

Пострадали от потопа в „Аспарухово” оказват първа помощ

Демонстрацията е по повод Световния ден на първата помощ

По материала работи: Слав Велев
Пострадали от потопа в „Аспарухово” оказват първа помощ

Световният ден на първата помощ ще бъде отбелязан с демонстрации във Варна. Те се оргазнизират от областната организация на БЧК днес от 14.30 ч. в парка на кв. „Аспарухово” до паметника на Аспаруховия войн. В тях ще участват и възрастни хора, пострадали при бедственото наводнение в квартала. Пенсионерите са били обучени за оказване на първа долекарска помощ по проект, финансиран от Община Варна.
 

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец вече 15 години всяка втора събота на месец септември се отбелязва Световният ден на първата помощ. На този ден международната общественост изразява своята признателност, почит и уважение към доброволците и гражданите, обучени да оказват първа помощ и спасили човешки живот при различни инциденти. Тази година мотото на инициативата е „Първата помощ и застаряващото население“. Идеята е да се създаде позитивно мнение за хората над 65 години и да се припознаят като важен ресурс за обществото.

Коментари

Новини Варна