IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:19 | 12 септември 2015
Обновен: 09:14 | 20 април 2024

Иван Портних отличен като "Кмет на гражданите"

Той получи приза в конкурса "Кмет на годината 2015"

По материала работи: Слав Велев
Иван Портних отличен като "Кмет на гражданите"

Кметът на Варна Иван Портних получи приза "Кмет на гражданите" в конкурса "Кмет на годината 2015". Тази награда е изключително ценна, защото показва, че това, което направихме за последните години наистина е оценено от хората и е било за тях, каза пред Агенция "Фокус" отличеният градоначалник. "За 2-годишния мандат, в който стъпих се опитахме наистина да рестартираме града в буквален смисъл. Имаме нови автобуси и тролейбуси, обновени булеварди, нови детски градини, спортна база, паркове, подобрена градска среда, но най-важното е, че успяхме да върнем духа на Варна и всички варненци да си върнем самочувствието на жители на морската столица на България", заяви Портних.
 

Той посочи, че предизвикателствата пред него са много, но ударният темп, който са наложили за тези две години, вече дава резултати. В плановете му за новия програмен период вече има осигурено финансиране за над 200 млн. лева за проектите през следващите години.
 

Кметът благодари на правителството за системната подкрепа, и на всички, които са работили усърдно по реализацията на проектите през тези две години.

Коментари

Новини Варна