IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
16:26 | 8 октомври 2015
Обновен: 01:43 | 1 май 2024

Безплатно обучение по програмиране във Варна

Лекциите ще са в сградата на Стоматологията

По материала работи: Юлиян Атанасов
Безплатно обучение по програмиране във Варна

Привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране е целта на третото издание на Европейската седмица на програмирането.  Ще се проведе от 10 до 18 октомври като „Europe Code Week” се реализира в множество страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел.  Във Варна, Beehive Co-working Space ще предостави възможност на всички желаещи да се включат в безплатните обучения. Всеки ден от 10-ти до 18-ти октомври, 2015 г. Сдружението организира тематични лекции, които ще се състоят в сградата на Стоматологията (бул. “Съборни 24, Варна).

 

През 2014 година над 150 000 души от 36 страни в Европа и извън нея участваха в Седмицата на програмирането. Като част от своята стратегия за цифров единен пазар, Европейската комисията подкрепя „Europe Code Week” и независимите инициативи, целящи стимулиране на цифровите умения, в различни целеви групи: „Цифровите умения са от съществено значение за изграждане на истински цифров единен пазар и ни помагат да разберем нашия все по-взаимосвързан свят. Програмирането не се отнася само до компютрите — то е свързано също с подобряването на решаването на проблеми, комуникацията, сътрудничеството и креативността, които са необходими за днешните и утрешните работни места.“, коментира Андрус Ансип, заместник-председател на Европейската комисията, отговарящ за цифровия единен пазар.

 

Събитието е тематично и се самофинансира. Чрез споделянето на личен пример и успешни идеи, Сдружение “Споделено работно място”-Варна (Beehive Co-working Space), се стреми да допринесе за формиране на нови обществено значими прояви.  Повече информация за темите и лекторите може да намерите на официалната страница, на адрес: http://beehive.bg/europe-code-week-varna-2015/.

Коментари

Новини Варна