IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
15:57 | 13 октомври 2015
Обновен: 01:38 | 1 май 2024

Студенти от военноморското обменят опит с колеги от Румъния, Полша и Турция

Предстои унифициране на част от обучителните програми в четирите университета - партньори

По материала работи: Слав Велев
Студенти от военноморското обменят опит с колеги от Румъния, Полша и Турция

Студенти от ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" ще обменят опит с колеги от университети от Румъния, Полша и Турция. Част от ръководството на висшето учебно заведение се срещна с колеги от страните-партньори в гр. Гдиня. Тема на разговорите беше унифициране на изучаваните учебни дисциплини през 4-ти и 5-и семестър в четири европейски университета – Военноморската академия на Полша в гр. Гдиня, Военноморска академия „Мирча чел Батран”,  Румъния, Университетът „Пири Рейс”в гр. Тузла, Турция и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” - Варна.


В рамките на работната среща окончателно са избрани учебните дисциплини, които са разпределени по работни преподавателски колективи. Целта на проект „Декомар” е да се предостави възможност за реален обмен на университетски преподаватели и студенти по програма Еразъм+.


Следващият етап ще бъде изпращане на студенти на обучение, за да са подготвени за планирания едноседмичен обмен. Целта е да се постигане висока международна мобилност по отношение на образование, обучение и добри младежки практики.

Коментари

Новини Варна