IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
19:06 | 15 октомври 2015
Обновен: 10:46 | 7 април 2024

Годишнина на военните моряци от Отряда противоминни кораби

В своето слово командирът на отряда капитан ІІ ранг Петър Димитров припомни славни мигове от историята

По материала работи: Борис Проданов
Годишнина на военните моряци от Отряда противоминни кораби

С военен ритуал беше отбелязана 45-та годишнина от създаването на Трети дивизион тралчици, чийто правоприемник е Отрядът противоминни кораби, дислоциран в Пункт за базиране Варна.


На пирса на военното формирование се построиха офицерите, старшините и матросите, които служат сега в екипажите на военните кораби, а редом с тях бяха застанали и много военнослужещи от запаса – ветерани, благодарение на чийто себеотвержен труд и достойна служба през годините, дивизионът заслужено е вписан в историята като едно от водещите поделения на българския военен флот.

 

Военните моряци, започнали кариерата си на тралчиците в дивизиона, са ценени професионалисти, а някои от служилите там офицери достигат в професионалното си развитие до отговорни длъжности в командните структури на Военноморските сили и Българската армия.


Ритуалът започна с тържествено вдигане на флага, гюйса, стенговия флаг и флаговете за разцветяване на корабите. В своето слово по случай празника командирът на отряда капитан ІІ ранг Петър Димитров припомни накратко най-важните моменти от историята на формированието и благодари на своите подчинени за постигнатите от тях през годината високи резултати в подготовката и успешното изпълнение на поставените задачи.


Със заповеди на командира на Военноморските сили, командира на военноморска база-ВМС и командира на военното формирование бяха наградени отличили се военнослужещи.


В своето приветствие контраадмирал Митко Петев поздрави с празника всички бивши и настоящи войни от дивизиона и отряда, като изрази и своята увереност в доброто бъдеще на формированието и на противоминните ни сили.


Гостите имаха възможност, след края на военния ритуал, да разгледат корабите от отряда и да срещнат и разговарят в неформална обстановка, по време на организираната от командването на отряда „Среща на поколенията”, с много от бившите си командири, подчинени и колеги.

 

Коментари

Новини Варна