IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
12:35 | 17 октомври 2015
Обновен: 21:10 | 20 април 2024

Днес протестират срещу ферма за норки край Варна

Следващото дране ще е през ноември

По материала работи: Юлиян Атанасов
Днес протестират срещу ферма за норки край Варна

Протест срещу фермата за норки в село Любен Каравелово оганизират днес от Анимал хоуп - Варна. Демонстрацията започна в 12 часа пред фермата. Дейността на тази и другите 2 известни вече ферми в страната е назаконна и нехуманна. Въпреки петициите, множеството установени нарушения и все по-силния обществен натиск, фермите продължават да съществуват и се приготвят за кърваво ноемврийско дране, пишат от организацията за защита на животните.Повече информация за събитието можете да се получи на фейсбук страницата на Анимал Хоуп.

 

Фермата в аксаковското село е с капацитет до 1500 животни. Отглеждат се норки, които не са от защитените видове. Те са изкуствено създадени породи специално за добива на кожи с различни мутации, които създават различни оцветявания.Добиването на кожите не се случва ежедневно, а един път в годината през определен период, в определен сезон. За умъртвяването на животните се използва въглероден диоксид или други подобни газове. 

Коментари

Новини Варна