IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
17:10 | 29 октомври 2015
Обновен: 13:17 | 20 май 2024

Раздават награди за принос в науката

Церемонията е част от програмата на заключителната конференция от Месеца на науката във Варна

По материала работи: Слав Велев
Раздават награди за принос в науката

Наградите на Съюза на учените – Варна за 2015 г. за принос в науката ще бъдат връчени в навечерието на Деня на народните будители. Церемонията е част от програмата на заключителната конференция от Месеца на науката във Варна под наслов „Науката в служба на обществото“, която се открива в Техническия университет. Със статуетка ще бъде отличен проф. д.т.н. Николай Минчев – дългогодишен преподавател на УС на Съюза на учените – Варна. С почетен знак посмъртно ще бъде удостоена проф.д-р Галина Щерева от Института по океанология при БАН. Почетен диплом ще получи Икономическият университет във връзка с 95-та годишнина от основаването на висшето училище. 


Част от темите, които ще бъдат разгледани по време на конференцията в Техническия университет са „Дизайн на градска среда в България – проблеми и алтернативи“, „Анализ на възможностите за въвеждане на единна система за управление на потока от товарни автомобили в град Варна“, „Основни проблеми при рационализиране на маршрутната мрежа на обществения транспорт в градовете“ и др. 


Черно море

Коментари

Новини Варна