IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:54 | 10 ноември 2015
Обновен: 05:23 | 15 април 2024

Военните моряци показват всекидневието си във фотоизложба

Експозицията е посветена на 118- годишнина от създаването на Военноморска база - Варна

По материала работи: Слав Велев
ФОТОИЗЛОЖБА показва паметни мигове за военните моряци от отиващата си 2015 година. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

ПОЛИНА ПЕТРОВА
Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Фотоизложба, посветена на всекидневието на военните моряци, беше открита във фоайето на ФКЦ. Експозицията е посветена на 118- годишнината от създаването на Военноморска база - Варна. Неин наследник е Пунктът за базиране. „През годините военното формирование става гръбнака на флота на България. В съзнанието на варненци е известно като  „базата“. От Военноморската база са тръгнали морските традиции, по-късно разпространени и в търговското корабоплаване. По повод 118-годишнина решихме да акцентираме не върху достойната история на нашата военноморска база, а по-скоро върху труда на военните моряци.
 


 

Целта е той да стане по-популярен сред широката общественост“, каза в словото си за откриването на изложбата капитан І ранг Георги Георгиев, командир на Пункт за базиране - Варна. 



Експозицията включва снимки от паметни мигове на военните моряци през отиващата си година.
 




„2015 година вече си отива и мога да представя нашата равносметка. Съхранихме количеството плавателни часове на корабния състав въпреки ресурсните ограничения, а също така успяхме да запазим подготовката и на бреговите формирования, и на целия ни личен състав, което е една добра предпоставка за по-нататъшни успехи. Вече сме започнали планирането на дейностите за следващата година“, каза още командирът на Пункт за базиране - Варна. 

Коментари

Новини Варна