Варна 12°
fallback
Новини Варна
17:54 | 10 ноември 2015
Обновен: 18:46 | 3 май 2024

Военните моряци показват всекидневието си във фотоизложба

Експозицията е посветена на 118- годишнина от създаването на Военноморска база - Варна

По материала работи: Слав Велев

ПОЛИНА ПЕТРОВА Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Фотоизложба, посветена на всекидневието на военните моряци, беше открита във фоайето на ФКЦ. Експозицията е посветена на 118- годишнината от създаването на Военноморска база - Варна. Неин наследник е Пунктът за базиране. „През годините военното формирование става гръбнака на флота на България. В съзнанието на варненци е известно като  „базата“. От Военноморската база са тръгнали морските традиции, по-късно разпространени и в търговското корабоплаване. По повод 118-годишнина решихме да акцентираме не върху достойната история на нашата военноморска база, а по-скоро върху труда на военните моряци.  

 

Целта е той да стане по-популярен сред широката общественост“, каза в словото си за откриването на изложбата капитан І ранг Георги Георгиев, командир на Пункт за базиране - Варна. 

Експозицията включва снимки от паметни мигове на военните моряци през отиващата си година.  

„2015 година вече си отива и мога да представя нашата равносметка. Съхранихме количеството плавателни часове на корабния състав въпреки ресурсните ограничения, а също така успяхме да запазим подготовката и на бреговите формирования, и на целия ни личен състав, което е една добра предпоставка за по-нататъшни успехи. Вече сме започнали планирането на дейностите за следващата година“, каза още командирът на Пункт за базиране - Варна. 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback