IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
16:52 | 19 ноември 2015
Обновен: 00:41 | 15 юни 2024

Общината: Варна е готова за зимата

86 екипа на енергото са осигурени за областта, 12 от тях ще бъдат на 24-часови дежурства

По материала работи: Деян Михайлов
Общината: Варна е готова за зимата

Община Варна има готовност за осигуряване на нормален ритъм в града при снеговалеж и неблагоприятни климатични условия. Това съобщи зам.кметът Христо Иванов в края на заседанието на общинския щаб за защита на населението при бедствия и аварии. В него участваха представители на снегопочистващите и сметоизващите фирми, „Енерго Про“, „Градски транспорт“, лечебни и социални заведения, районни кметове и кметове на селищата около морския ни град. Всеки от тях отчете свършеното за работата при зимни условия. Четирите снегопочистващи фирми бяха категорични, че разполагат с достатъчно специализирана техника и оборудване, както и с необходимите количества пясък, разсол и препарати за борба със заледяванията. Същото казаха и от двете сметоизващи фирми, които са ангажирани с почистването на подлезите, автоспирки и други обществени места.

Детските градини и училищата във Варна също са подготвени за зимата. През лятото е извършена профилактика на парните инсталации, ремонтирани са котлите, на много места сградите са санирани, закупени са и климатици. Системата е подсигурена с гориво за зимните месеци, бяха категорични от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Няма никакви проблеми за функционирането на детските ясли и общинските лечебни заведения. От „Градски транспорт“ – Варна, напомниха за някои от невралгичните точки в града при сняг и лед, след които са обръщачите при жп гарата, „Почивка“ и в район „Владислав Варненчик“. Проблемите там и на други места са известни, всяка зима хвърляме достачъчно сили и средства, за да ги решим, каза Купен Пашов, шеф на общинската дирекция „Дейности по защита на населението“.

От „Енерго Про Мрежи“ съобщиха, че през зимния период във Варненска област ще работят 172-ма елмонтьори, обединени в 86 екипа. 12 от тях ще отстраняват аварии в извънработно време, като 7 от тях са само за територията на Варна и близките селища.

На заседанието беше поставен въпросът за поставянето на торби с пясък на някои пътни отсечки като с. Тополи – с. Казашко, както и за почистването на страничните улици по основните маршрути на автобусите.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

 

 

 

Коментари

Новини Варна