IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:16 | 9 декември 2015
Обновен: 21:19 | 8 април 2024

От 14 декември започват дните без глоби в РБ „Пенчо Славейков”

От януари 2016 г. ще започне да функционира автоматизирана система за заемане и връщане на книги

По материала работи: Слав Велев
От 14 декември започват дните без глоби в РБ „Пенчо Славейков”

ПОЛИНА ИВАНОВА

 

От 14 декември до 15 януари ще са традиционните дни без глоби, които РБ „Пенчо Славейков” обявява за Коледа и Великден. Това е времето, в което читателите, които не са имали възможност да върнат в срок заетите от библиотеката книги, могат да го направят, без да им бъдат налагани санкции.


РБ „Пенчо Славейков” ще посрещне новата 2016-а с автоматизирана система за заемане и връщане на книги, която в момента се тества. Услугата е насочена към хора, които нямат време да чакат на гишето пред библиотекаря, за да получат четивото, което са си избрали. Всички книги в библиотеката вече са маркирани с баркодове, които ще бъдат чекирани от автоматизираната система при вземане и връщане от потребителите. Традиционалистите, разбира се, ще имат възможност да продължат да използват досегашната услуга, като общуват с библиотекарите на гише.


Ще бъде обогатен и профилът, през който всеки читател има online достъп до библиотеката. През интернет ще може да се прави самостоятелна заявка на определен брой заглавия от каталога на РБ „Пенчо Славейков”.

Коментари

Новини Варна