IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:36 | 15 декември 2015
Обновен: 04:03 | 10 април 2024

Коледа събра майка и дъщеря след 15-годишна раздяла

Благословената старица ще се запознае с внуците си по празниците

По материала работи: Слав Велев
Коледа събра майка и дъщеря след 15-годишна раздяла

СИЛВИЯ СОТИРОВА, стажант-репортер


Миналия четвъртък прекарах ранния следобед на гости при баба. Както винаги хапнахме, поговорихме,  но присъствието и на друга посетителка в дома й направи този ден по-специален. Разказът на новата съседка и приятелка на баба ми силно ме впечатли и породи размисли за истински значимото в живота. Ако има хора, съмняващи се в магията на коледния дух, то трогателната история на баба Веска е неопровержимо доказателство за съществуването му. 


67-годишната жена живяла дълго време във варненското селце Войводино, но след смъртта на съпруга си се преселила във Варна. Единствената останала жива роднина е дъщеря й Таня, с която е имала нещастието да прекрати контакт преди повече от 15-ина години. „Не му харесваше живота в това закътано селце на момичето ми. Условията тук не й предлагаха възможности да осъществи амбициите си”, сподели баба Веска. Младата Таня едва дочакала да завърши средно образование и заминала, нетърпелива да опознае широкия свят. Разочарована от отказа за подкрепа от страна на семейството, девойката не се поколебала да прекрати всякакъв контакт с родителите си. 


15 г. по-късно, след много сълзи и напразни надежди, съдбата съвсем неволно се усмихнала на клетата женица. „Откакто живея във Варна, смених няколко квартири и не съм ходила на село. Преди известно време реших да пусна обява за продажба на къщата”, разказа тя. Написаното било видяно от най-подходящите очи – тези на дъщеря й. Когато Таня прочела обявата, не била сигурна дали се отнася за родния й дом, но решила да позвъни. Отдавна осъзнала незрялата си постъпка, тя многократно опитвала да възобнови контакт със семейството си, но неуспешно. Амбициозното момиче вече се е превърнало в преуспяла омъжена дама, с две деца. Невероятното стечение на обстоятелствата събра майка и дъщеря, готови след толкова време да си простят и да се прегърнат. „След всички молитви досега за мен няма по-голяма радост в живота от тази да разбера, че детето ми е не само живо, но и реализирало мечтите си. Това е чудо”, завърши през сълзи баба Веска. 


Благословената старица ще се запознае с внуците си и ще прекара предстоящите празници с новото си  семейство. Дали случайност, или по план на съдбата, тя е само една от многото, ощастливени по Коледа души.

Коментари

Новини Варна