IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
09:44 | 9 януари 2016
Обновен: 08:51 | 14 май 2024

Асоциация “Да съхраним жената” има амбиции да помага на църквата

Това беше декларирано на приемната на Митрополит Йоан

По материала работи: Борис Проданов
Асоциация “Да съхраним жената” има амбиции да помага на църквата

В празничните дни от християнския календар на духовно общение 30 представителки на Асоциация “Да съхраним жената” посетиха приемната на Митрополит Йоан. Дамите предложиха съвместно с Митрополията да организират утро (със светски беседи и дискусии) в навечерието на Деня на християнското семейство – 21 ноември. За Успение на Пресвета Богородица - участие в службата в катедралния храм на Варна.

 

Декларирана беше има амбицията за активна спомоществователна дейност (финансова, материална, ремонтно–строителна) в подкрепа на храмове и параклиси. Дамите подкрепиха предмета “Вероучение” в българското училище като свободно избираем. Те искат да се засили връзката на свещенослужителите от епархията с децата и младежта, както и с широкия кръг граждани. И да помагат за превенция на вредните зависимости сред подрастващите и младото поколение (алкохолизъм, наркомании, тютюнопушене, проституция и т.н.).

 

Митрополит Йоан изрази подкрепа и готовност за съвместни действия в полза на християните и всички граждани.

Коментари

Новини Варна