IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:40 | 19 януари 2016
Обновен: 21:15 | 27 април 2024

Оставят в ареста търговец на амфетамини

Траян Гунчев е държал 45,92 грама амфетамини и разпространил 4,23 грама при ареста си

По материала работи: Деян Михайлов
Оставят в ареста търговец на амфетамини

Траян Гунчев, разследван за притежание и за разпространение на амфетамини ще остане да търпи най-тежката процесуална мярка за принуда „задържане под стража”. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна(ВОС) от миналия понеделник, с което му е била определена първоначалната мярка за неотклонение.


Траян (30г.) е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на първо РУП във Варна на 8 януари тази година затова, че държал 45,92 грама амфетамини и разпространил 4,23 грама от тях на наркозависима млада жена. При специализираната полицейска акция освен него били арестувани и привлечени като обвиняеми Х.С. (30 г.) и 26 годишната А.Ж.. При първоначалните процесуално следствени действия разследващите иззели от дома на обвиняемия повече от 160 таблетки и установили, че Траян продавал дрогата от дома си. 


За да потвърди най-тежката мярка за неотклонение апелативната инстанция потвърди основанията на ВОС за законността на постоянния арест. Събраните гласни свидетелства, веществени доказателства, експертизата на забраненото вещество и другите материали обосновават предположението, че младият мъж е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Притежанието на амфетамини и разпространението им е престъпление, което законът наказва със затвор от 2 до 8 години и с глоба от 5000 до 20 000 лева. Независимо от чистото съдебно минало, от липсата на криминална регистрация и този съд счита, че е реална опасността Гунчев да извърши друго престъпление. Основание за този извод се намира в тежестта на наказанието и високата обществена опасност на престъплението. Обстоятелството, че Траян е управител на фирма и има служебни ангажименти не е основание за съда да промени аргументите, свързани със законността на задържането под стража.


Определението, с което Варненския апелативен съд потвърди постоянния арест на Траян Гунчев, разследван за притежание и за разпространение на амфетамини не подлежи на обжалване.


 

Коментари

Новини Варна