IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:44 | 19 януари 2016
Обновен: 06:00 | 10 април 2024

Осъдиха 28-годишен за повреждане на чужда кола и хулиганство

В. Андреев предизвикал ПТП и нападнал шофьори в задръстване

По материала работи: Деян Михайлов
Осъдиха 28-годишен за повреждане на чужда кола и хулиганство

 28-год. В. Андреев бе признат за виновен в двете повдигнати му обвинения – за извършени при опасен рецидив непристойни действия на публично място, грубо нарушаващи обществения ред, както и за противозаконно повреждане на чужд лек автомобил. Деянията са извършени в късния следобед на 13 август 2014 г. по време на интензивен трафик край кръстовище в района на Колхозния пазар във Варна.


Подсъдимият, изнервен от бавното придвижване и блокиране на кръстовището на ул. „Ангел Кънчев“ с „Д-р Пискюлиев“ от движещ се пред него автомобил, форсирал двигателя и заобикаляйки другата кола, я ударил в бронята. Подсъдимият слязъл от автомобила си като започнал да крещи, обижда и заплашва с физическа саморазправа седящата зад волана на другия автомобил жена. Той ритнал с крак и счупил преден фар, веднага след което се качил в автомобила си и преди да напусне местопроизшествието, на заден ход отново ударил чуждата кола. Потърпевшата и нейната спътничка успели да запишат номера на управлявания от подсъдимия автомобил и извикали полиция. Според назначената по дело експертиза, нанесените материални щети по автомобила възлизат на 253 лева. 


28-годишният Андреев е осъждан многократно за престъпления от общ характер. Районният съд групира наложените за всяко от деянията наказания и определи той да търпи най-тежкото от тях - 1 година лишаване от свобода, при първоначален строг режим в условията на затвор. Той бе осъден да заплати, както всички направени разноски и такси по делото, нанесените материални щети по автомобила, така и сумата от 1000 лв. по предявения граждански иск от пострадалата за претърпените неимуществени вреди.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

 

Коментари

Новини Варна