IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
11:39 | 24 януари 2016
Обновен: 11:36 | 21 май 2024

Стефан Вътов, Обреди Варна: Изнесени ритуали ще има скоро!

Тази услуга е много търсена, престои договаряне с кмета и община Варна

По материала работи: Слав Велев
Стефан Вътов, Обреди Варна: Изнесени ритуали ще има скоро!

Предстои да се въведе възможността за изнесен ритуал във Варна, каквото е желанието на младите двойки. Това каза за Радио „Фокус” – Варна зам.-управителят на Обреди Варна Стефан Вътов. „Единственият, който има права над книгата за бракосъчетания, това е кметът. Ако младите хора желаят да се направи изнесен ритуал в ресторант или извън ритуална зала, е необходимо разрешение от кмета”, коментира Стефан Вътов. Той допълни още, че това ще бъде нова услуга, която в последно време е била доста търсена. "Предстоят разговори с Община Варна и кмета на Варна, за да можем да откликнем на желанието на младите хора за изнесени ритуали”, посочи Стефан Вътов. 
 

По думите му по отношение на слючването на чуждестранни бракове желаещите не са много на брой, но все пак има и такива. „За тази година има заявен брак на българка с японец, а кръстниците са от Германия. Българите, които живеят в чужбина сключват при нас бракосъчетания предимно около празниците”, каза Стефан Вътов. 
 

Сключването на брак между младите в повечето случаи се реализира в ритуална зала- Варна. „В момента сме увеличили щата за сключване на бракове, като сме предвидили организатор, който сега съставя бизнес програма и обмисля начина по който ние ще организираме тези изнесени ритуали. Това предстои да бъде направено тази година”, увери Вътов.

 

 

 

Коментари

Новини Варна