IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:25 | 11 февруари 2016
Обновен: 07:33 | 29 април 2024

Младежка медийна академия правят за #Варна 2017

Градът ще встъпи в официално владение на титлата на 16 ноември тази година

По материала работи: Слав Велев
Младежка медийна академия правят за #Варна 2017

Младежка медийна академия е една от инициативите, която планират за #Варна 2017. Очаква се да бъдат създадени черноморски младежки център, както и мрежа на младежките центрове и читалища. „Горещо се надяваме тези инициативи да станат традиционни. Важно е да не залагаме на помпозни проекти, които обаче да останат еднократни, а да мислим с идеята за тяхната устойчивост във времето, така че градът да използва инерцията от избирането си за Европейска младежки столица и да продължи развитието си в тази посока и след 2017 г.“ – коментира за „Черно море“ директорът на общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова. 


Община Варна ще подкрепи проекти, които насърчават развитието на уменията, таланта и професионалните качества на младите хора. Фокусът на Европейска младежка столица 2017 е насочен основно към социалните иновации и предприемачеството. Очаква се в града да се проведат срещи на международни организации, млади експерти, академични общности и бизнес. Варна ще бъде домакин и на световно признати събития за екстремни спортове. Над 3000 младежи от различни страни са заявили желанието си да посетят града в периода, в който той ще носи престижната титла. 


Тържественият старт на "Варна - Европейска младежка столица" ще бъде даден на 16 ноември тази година от ресорния еврокомисар Тибор Наврачич. За церемонията се очакват над 250 официални лица от над 80 страни.


"Титлата е признание, че градът ни е сред най-прогресивните градове в Европа. Това дава възможност и за популяризиране на Варна като туристическа дестинация", подчертаха от община Варна.


Полина Петрова

 

 

Коментари

Новини Варна