IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:03 | 17 март 2016
Обновен: 10:42 | 21 април 2024

Конкурс „Пенчо, бре чети“ обяви варненската библиотека

Проявата е във връзка със 150-ата годишнина от рождението на Пенчо Славейков

По материала работи: Слав Велев
Конкурс „Пенчо, бре чети“ обяви варненската библиотека

Конкурс „Пенчо, бре чети“ обяви варненската библиотека. Проявата е във връзка със 150-ата годишнина от рождението на Пенчо Славейков. Идеята на организаторите е деца да изразят своите впечатления от съприкосновението с книгите, да споделят как четенето ги обогатява и променя. Малките творци могат да се включат в конкурса с есе, съчинение, разказ или рисунка – илюстрация. Всички материали ще се приемат в Регионална библиотека “Пенчо Славейков”, Детски и средношколски комплекс, до 11 април 2016 г. на адрес: бул. “Осми Приморски полк” 110 или на e-mail: konkurs@libvar.bg.


Участниците са разделени в три възрастови групи. Децата от I - IV клас могат да напишат съчинение или приказка или да нарисуват илюстрация на тема “Пътешествие с книгата... Дъга от думи”. Малчуганите от V - VIII клас ще творят по темата “Книгата в ръцете ти е огледало... Какво видя там?”. Освен да рисуват те могат да пишат есе или разказ. Учениците от IX - XII клас ще пишат есе или разказ по темата “Животът се разлиства като книга... Умеем ли да четем?” . 


Две журита – от литератори и художници ще оценяват участниците според тяхната самостоятелност и оригиналност, богатство на въображението и фантазията на авторите им, както и творческия подход към темата. 


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна