IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
21:31 | 18 март 2016
Обновен: 01:59 | 9 май 2024

Италиански учителки гостуват в СОУ "Гео Милев"

Работната визита е във връзка с обмен на опит и информация

По материала работи: Слав Велев
Италиански учителки гостуват в СОУ "Гео Милев"

Шест италиански учителки ще гостуват от 21 до 25 март в СОУ „Гео Милев”. Те преподават в VIII Окръжно училище в град Пиаченца. Петдневната работна визита е свързана с плановете за европейско развитие и модернизация на СОУ „Гео Милев“, които включват обмен на опит и информация за използване на нови  методи и подходи в обучението. Гостите ще наблюдават уроци по математика, чужд език, музика. Ще присъстват на изнесен урок по история  в Центъра за обучение към Археологическия  музей във  Варна. Предвидена е  практическа работа  на тема  “Театрални техники в обучението по чужд език“, в използването на които училището има богат опит. Италианските учителки са заявили желание да се запознаят и с работата във варненското училище по модела „Шест мислещи шапки”, при който учениците коментират  даден казус от  различни гледни точки.
 

В рамките на престоя си във Варна, дамите от Апенините ще посетят и ЦДЗ №6 „Златно зрънце” с цел обмяна на добри практики, тъй като италианските деца започват  училище на 6 години.
 

По време на априлската ваканция делегация от СОУ „Гео Милев” ще върне визитата и ще посети училището в Пиаченца. Варненските учители ще се запознаят със съвременни методи на обучение, които използват италианските им колеги. Приоритет на училището са  образователни проекти, които  предлагат  на учениците активно и интегрирано обучение чрез реални преживявания, като се отчита емоционалнното, социалното  и физическо състояние на ученика и неговата културна принадлежност.Училището работи по програма за предотвратяване на ранното напускане на учениците. Специално внимание  се обръща на здравното образование и  спорта.


Черно море

Коментари

Новини Варна