IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:54 | 24 март 2016
Обновен: 23:49 | 30 април 2024

31-годишен влиза в топло заради кражба на телефон

Д. Димов е осъждан общо 16 пъти преди това

По материала работи: Деян Михайлов
31-годишен влиза в топло заради кражба на телефон

За кражба на телефон от офис на мобилен оператор, Районният съд във Варна наложи ефективно наказаниe на 31-годишен мъж.  В процедура на съкратено съдебно следствие, ВРС призна за виновен 31-год. Д.Димов в извършена при опасен рецидив кражба на мобилен телефон на 17 септември 2014 г.

На тази дата подсъдимият посетил офис на мобилен оператор и поискал да си закупи апарат от предлаганите на витрината. Той се спрял на определен модел и предоставил личната си карта на служителя-консултант, за да бъдат оформени документите по покупката. Когато от подсъдимия било поискано заплащане на цялата сума в кеш на място в офиса, той обявил, че ще отиде до дома си за още пари. Служителят оставил кутията с телефона на бюрото, като след излизането на клиента от офиса, влязъл за кратко в складовото помещение. Подсъдимият забелязал през стъклото тези му действия и веднага се възползвал от ситуацията – влязъл вътре и грабнал телефона.  По-късно, по прегледа на видео охранителните камери и запазените в компютърната програма данни за лицето, се стигнало до установяване на извършителя.

31-годишният Д. Димов е осъждан общо 16 пъти преди това за престъпления от общ характер, включително и кражби. Много от налаганите му наказания са били изтърпени ефективно. За конкретното деяние, след редуциране с 1/3, съдът му наложи наказание от 2 години лишаване от свобода, които следва да търпи в  затвор, при първоначален строг режим. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Коментари

Новини Варна