IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
20:49 | 24 март 2016
Обновен: 12:05 | 15 април 2024

115 проверки са извършени от началото на прегледите на плавателните съдове във Варненско

Това съобщи кап. Валентин Енчев, директор на „Морска администрация” – Варна

По материала работи: manager
115 проверки са извършени от началото на прегледите на плавателните съдове във Варненско

115 проверки са извършени от началото на прегледите на плавателните съдове в района на Варна. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна кап. Валентин Енчев, директор на „Морска администрация” – Варна.

„52 проверки на плавателни средства са извършени в района на Каварна, Балчик, Шабла като тук са включени и проверките в Бяла. Както всяка година, те преминават с установяване на забележки и тяхното последващо отстраняване, последващ преглед и издаване на разрешение да експлоатират корабите”, коментира кап. Валентин Енчев.

Той бе категоричен, че основното изискване при прегледите на плавателните съдове е състоянието на корпус и двигател. „Собственици на плавателни съдове с метален корпус трябва да имат протокол от оценка на състоянието на корпуса както и техническото оборудване трябва да е в съответствие и годно”, посочи кап. Валентин Енчев.

Той допълни, че всички технически изисквания са изброени в законодателството и администрацията е длъжна да провери съответствието им. „На база констатираните забележки не се разрешава опериране и експлоатация на плавателните средства докато тези забележки не бъдат отстранени”, категоричен бе кап. Валентин Енчев.

Коментари

Новини Варна