IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:21 | 26 март 2016
Обновен: 07:20 | 10 май 2024

Петима задържани след полицейска операция във Варна

Служителите на реда са проверили 426 лица, от които криминално проявени са се оказали 61

По материала работи: Пламен Янков
Петима задържани след полицейска операция във Варна

Петима души са задържани през изминалата нощ във Варна при специализираната полицейска операция.

 

Служителите на реда са проверили 426 лица, от които криминално проявени са се оказали 61. Профилактирани са 15 сборища на наркомани.

 

Проверени са 18 увеселителни заведения и районите около тях за лица, ползващи охрана и ескортиращи автомобили, предава Дарик. Констатирани са две нарушения – за нарушаване на нощната тишина и за работещо заведение след регламентираното му работно време. Срещу лице, притежаващо амфетамини, е образувано бързо полицейско производство.

 

Екипите на КАТ са проверили 243 шофьори на автомобили. Задържани са четирима пияни водачи и са установени други двама неправоспособни.

 

Общо 109 са констатираните нарушения  на Закона за МВР, Закона за движение по пътищата и Наредбата за обществения ред на Община Варна по време на полицейската операция. Тя е част от полицейските проверки на територията на цялата страна, предприети по разпореждане на главния секретар на МВР.

 

Коментари

Новини Варна