IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
18:02 | 26 март 2016
Обновен: 07:20 | 10 май 2024

Има нужда от повече Европа, смята лидерът на ПЕС Станишев

Президентът на ПЕС беше категоричен, че европейската левица може да предложи алтернатива за управлението на общността

По материала работи: Пламен Янков
Има нужда от повече Европа, смята лидерът на ПЕС Станишев

Повече Европа е нужна и сътрудничество между специалните служби са необходими на Европейския съюз. Това заяви във Варна лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Само така ще има резултат от борбата с тероризма, смята той.


„Има тенденция службите в отделните страни да си „къткат“ информация“, призна Станишев и допълни, че това трябва да престане и да се мине на много по-високо ниво на сътрудничество между държавите в ЕС по въпросите, които засягат всяка една от тях.


Президентът на ПЕС беше категоричен, че европейската левица може да предложи алтернатива за управлението на общността, като възстанови солидарността като принцип на отношенията в съюза.


Станишев бе във Варна като гост на форум на местната организация на БСП. Той коментира, че излизането на партията от кризата, в която се намира, може да е плод на общи политически усилия. Станишев отказа да отговори подкрепя ли някой от кандидатите за нов лидер, които ще бъдат номинирани на бъдещия конгрес на социалистите. Според него големият им брой – около 15, е доказателство, че БСП е най-демократичната партия в България.

Коментари

Новини Варна