IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:00 | 22 април 2016
Обновен: 06:05 | 12 април 2024

Деца дефилираха с екошапки за Международния ден на Земята

Интересната проява беше в ЦДГ „Пинокио“

По материала работи: Слав Велев
Снимка ЦДГ 12 „Пинокио“

За 14 път в ЦДГ „Пинокио“ организираха празник по случай международния ден на Земята. Най-интересната част от него беше парадът с екошапки, изработени с голямо старание от децата и техните родители. Творбите бяха под формата на земното кълбо, майката Природа, цветя, растения и др. В екопразника се включиха децата от IV Б група.

 

 

 

 

 

 

ЦДГ „Пинокио“ е част от международното семейство на екоучилищата от 2002 година. Инициативите свързани с опазването на околната среда са традиция за нас оттогава. По повод международния ден на земята ние не само организирахме игри и забавления, но заедно с децата предприехме и конкретни мерки, като почистихме двора и зелените площи на градината. Съвместно с по-големите си приятели от ОУ „Христо Ботев“, с което си партнираме традиционно, малчуганите изработиха картини и пана от рециклирана хартия. Ние възпитаваме децата в желание да съхраняват планетата и нейните ресурси. Те много добре знаят, че трябва да пазим природата и морето чисти, да не късаме цветя, да не сечем дървета. Заедно с тях сме събрали и предали за рециклиране над 500 кг. хартия“, с което сме спасили 42 дървета“ -  разказа за „Черно море“ Теменужка Иванова – директор на ЦДГ 12 „Пинокио“.


Специален гост на детската градина по повод Международния ден на земята беше обичаният варненски изпълнител Теди Генев.

 

 

 


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна