IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
08:08 | 3 май 2016
Обновен: 00:38 | 22 април 2024

4 млн. евро похарчиха румънските туристи в курортите ни

Статистиката за такава посещаемост е за целия месец май, м.г когато румънски туристи идваха всеки уикенд

По материала работи: Деян Михайлов
4 млн. евро похарчиха румънските туристи в курортите ни

10 хиляди румънски туристи във Варна и курортите и още толкова в Балчик, Албена и Каварна бяха по Великденските празници. Те са похарчили близо 4 млн. евро, посочи проф. Стоян Маринов от УС на Варненската туристическа камара и декан в Икономическия университет.
Според него прогнозите за 100 000 туристи по Черноморието в дните на Възкресението са силно преувеличени, защото няма толкова отворени хотели.


Статистиката за такава посещаемост е за целия месец май, м.г когато румънски туристи идваха всеки уикенд. И сега цели села от северната ни съседка дойдоха за Великден у нас и повечето пристигаха с автобуси по 30-40 души , вместо с коли.
Във Варна и курортите около нея са отворили около двайсетина хотела , предимно на първа линия, които ще посрещат гости и по Гергьовден, а след това и абитуриентски балове.


Не се броят малките семейни хотели, които са във вилна зона и между комплексите, които също посрещат гости по празниците. Най-евтините оферти по морето по това време са между 15-20 евро на човек за нощувка и закуска, четиризвездните хотели продават пакети ол инклузив средно по 50 евро, а най-тузарските в Златните и ВК „Ривиера” за и над 70 евро на човек.

Trud.bg

Коментари

Новини Варна