IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
08:56 | 4 май 2016
Обновен: 16:23 | 29 април 2024

26-ма спипани с алкохол по празниците

Направени са общо 1073 проверки, от които 740 за алкохол

По материала работи: Деян Михайлов
26-ма спипани с алкохол по празниците

През изминалата седмица, във връзка с Великденските празници, беше направена организация и бяха взети редица мерки с цел намаляване на пътно-транспортния травматизъм. Специализираните полицейски действия бяха насочени към засилване на полицейските проверки за употреба на алкохол, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други възможни нарушения, както и за осигуряване на засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на Варна, както и по възлови места в града.
През дните преди и по време на празниците са извършени общо 1073 проверки на моторни превозни средства и техните водачи. От извършените 740 проверки за употреба на алкохол, са констатирани 26 нарушения – 9 от тях са с установена концентрация под 1,2 промила, а в 17 от случаите употребеният алкохол е с концентрация над 1,2 промила, като в тези случаи има образувани бързи полицейски или досъдебни произодства. 
При направените проверки са установени 31 неправоспособни водачи, в момент на управление на МПС. 30-годишен мъж от с. Караманите загина при пътно-транспортно произшествие в с. Брестак, докато управлява автомобила си без да притежава свидетелство за правоспособност.
По време на специализираната полицейска операция, с автоматизирани технически средства и системи, са констатирани 331 нарушения на ЗДвП, свързани с превишаване на максиланлата допусма скорост за движение.
В късния следобед на 1 май е установена и задържана 50-годишна жена, участвала в леко пътно-транспортно произшествие на кръстовището на бул. „Княз Борис I” и ул. „Никола Вапцаров”, и направила опит да напусне мястото на инцидента. При предприети действия по задържане, жената е оказала съпротива, отправяла е обиди и псувни към полицейските служители, направила е опит да нанесе удар на един от полицейските служители и е дърпала униформата му. Впоследствие, в сградата на полицейското управление, е ритала и плюла служителите на реда. Жената отказва да даде проба за употреба на алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство. За отказа да бъде изпробвана с техническо средство за установяване употреба на алкохол е образувано административно – наказателно производство, за което закона предвижда отнемане на правото да се управлява МПС за срок от 24 месеца и глоба в размер на 2000 лв.

 

 

 

Коментари

Новини Варна