IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
14:19 | 4 май 2016
Обновен: 11:46 | 14 май 2024

ВМС отбелязват празнично деня на храбростта и празника на българската армия

Вижте мероприятията

По материала работи: Юлиян Атанасов
ВМС отбелязват празнично деня на храбростта и празника на българската армия

По случай 6 май - Ден на храбростта и Празника на Българската армия, Военноморските сили ще проведат няколко мероприятия във Варненския гарнизон, съобщиха от пресцентъра на ВМС. На 5 май  от 20.15 часа ще бъде включено празничното осветление на корвета „Решителни” на Морска гара – Варна. На 6 май  от 08.45 часа ще бъде вдигнат тържествено военноморския флаг, стенговите флагове и флаговете за разцветяване на корвета „Решителни” на Морска гара – Варна. От 10.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, представителни блокове с бойните знамена на военни формирования от Варненския гарнизон и Представителния духов оркестър ще участват във военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. Негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще благослови бойните знамена и представителните части.

 

От 10.40 часа ще се проведе шествие до „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” с участието на Представителният духов оркестър на ВМС. От 11.00 часа ще се проведе заупокойна молитва и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на „Паметник на Приморци, загинали в Сръбско-българската война 1885 година” с участието на Представителният духов оркестър на ВМС и почетен караул от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”. От 10.00 до 16.00 часа – на Морска гара Варна корвета „Решителни” ще бъде отворена за посещение от гражданите и гостите на града.

Коментари

Новини Варна