IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:33 | 5 май 2016
Обновен: 10:07 | 15 април 2024

Кметът на село Никола Козлево осъден, условно

51-годишния Р. Мустафа е извършил документно престъпление

По материала работи: Деян Михайлов
Кметът на село Никола Козлево осъден, условно

Бивш кмет на село от община Никола Козлево, Шуменско, беше осъден условно от Районния съд във Варна за извършено документно престъпление. По силата на одобрено споразумение, на 51-годишния Р. Мустафа бе наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване са отлага с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият призна вината си в това, че при продължавано престъпление в периода 19-23 юни 2009 г.  в качеството си на длъжностно лице – кмет на село, в кръга на службата си, съставил официални документи – нотариални заверки на заявления за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуални партиди в друг фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване. Със заверките подсъдимият удостоверил неверните обстоятелства, че 189 души са положили подписите си пред него под заявленията за прехвърляне на индивидуалните партиди, с цел да бъдат използвани тези документи именно като доказателство за обстоятелствата.
Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна