IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
17:35 | 14 май 2016
Обновен: 20:16 | 22 април 2024

Кметът въведе временна строителна забрана в „Кайсиева градина“

Тя е в сила до взема не рашения от постоянните комисии "Архитектура" и "Собственост и стопанство" към ОбС - Варна

По материала работи: Слав Велев
Кметът въведе временна строителна забрана в „Кайсиева градина“

Временна строителна забрана и спиране на УПИ-частна собственост на ПУП – ПРЗ на ІІ-ри микрорайон,ж.к. „Вл. Варненчик“, до вземане на решения от постоянните комисии “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места” и “Собственост и стопанство” на Общински съвет-Варна, наложи днес кметът на Варна Иван Портних.


Забранителната заповед е с цел извършване на проучвания за съоръжения на техническата инфраструктура и за изграждането им, за гарантиране и опазване на обществения интерес за извършване на мероприятия по благоустрояване и озеленяване на общинската собственост - улици, паркинги и градини, предвидени в подробния устройствен план на района, одобрен с решение на ОбС през юли 2010 г.  


Не могат да се издават разрешения за строеж и да допускат и процедират ПУП-ПРЗ на основание чл. 124а и чл. 135 от ЗУТ в обхвата на ІІ-ри микрорайон, ж. к. „Вл. Варненчик“, гр. Варна. На основание чл. 198, ал. 4 строителната забрана спира прилагането на влезлите в сила общи и подробни устройствени планове за частите на територията, за които се отнася.
 

Контрол по изпълнението на заповедта се възлага на главния архитект на Община Варна, информират от пресцентъра на общината. 

Коментари

Новини Варна