IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
08:59 | 25 юни 2016
Обновен: 04:19 | 3 май 2024

Младежки оркестри превзеха ММФ „Варненско лято“

По материала работи: Борис Проданов
Младежки оркестри превзеха ММФ „Варненско лято“

Младежки оркестри превземат Международният музикален фестивал „Варненско лято“ в петък и събота.


Концертът на „Камерата Орфика“, част от основната фестивална програма „Симфонична и камерна музика“, се състоя снощи, в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Солисти бяха Марио Хосен - цигулка, когото специалистите наричат българския Паганини, Жерар Косе - виола, от Франция и Владимир Косяненко - виола, от Хърватия. Ще бъдат представени творби от Й. С. Бах – Бранденбургски концерт № 6, Кийт Джарет – Концерт за виола и оркестър, Й. С. Бах – Соната за цигулка ми минор BWV 1023 /оркестрация: Оторино Респиги/, и Оторино Rеспиги – Антична сюита № 3.


Тази вечер от 19 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център е дебютът на Уралският младежки симфоничен оркестър от Екатеринбург. Под диригентската палка на Енхе и с участието на талантливата българска цигуларка Лия Петрова уралци ще изпълнят две значими и обичани от публиката в цял свят произведения на Пьотр Илич Чайковски - знаменития Концерт за цигулка и оркестър и прекрасната Симфония № 4, определена от специалистите като първата симфонична драма в руската музика.


Билетите за концертите от програмата на ММФ „Варненско лято 2016“ са от 5 лв. с ВИП билети от 20 лв. Ученици, студенти и пенсионери ползват специална отстъпка, билетите за тях са от 2 лв.


ММФ „Варненско лято 2016“ се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Гьоте - институт, Унгарския културен институт, Италианския културен институт и с подкрепата на частни фирми.

Коментари

Новини Варна