IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:42 | 29 юни 2016
Обновен: 05:06 | 5 май 2024

Специалисти помагат на родители в развод

Целта на инициативата е да се осигури най-добро бъдеще за децата

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

Програма в помощ на родителите, които се разделят, стартира Центърът за обществена подкрепа във Варна. Инициативата е на Международната младежка служба в България. Целта на проекта е да осигури по-добро бъдеще за децата на разведени родители. Важни са решенията с кого ще живеят и колко често ще виждат другия си родител. Всеки, който иска да се включи в програмата може да го направи като подаде молба до Центъра за обществена подкрепа. Консултациите се провеждат в рамките на 2 седмици в удобно за потребителите време, като терапията може да бъде индивидуална или група. Правило на организаторите е бившите партньори да не се включват в една и съща група. В консултациите се използват различни специалисти – психолози, лични лекари, социални работници, може да бъдат привлечени и адвокатите на двамата родители. 


Центърът за обществена подкрепа  във Варна предлага и други програми, свързани с деца и семейства в риск – „Превенция на изоставянето на децата“, „Реинтеграция на детето в биологичното му семейство“, „Работа с деца със специални образователни потребности“, „Превенция на ранното отпадане от образователната система“, „Превенция на асоциалното поведение“, „Подкрепа на деца, преживели насилие и техните семейства“.  


Черно море

 

Коментари

Новини Варна