IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
14:49 | 30 юни 2016
Обновен: 05:04 | 5 май 2024

В Математическата приемат с най-висок бал след 7 клас

Учениците с най-ниски оценки от националното външно оценяване се записват в Професионалната гимназия по туризъм

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

И тази година математика с английски на МГ „Д-р Петър Берон“ е най-търсената специалност след седми клас. В нея приемат с най-висок бал – максималният е 35,696, а минималният 32,769. На второ и четвърто място се нареждат още две специалност на МГ „Д-р Петър Берон“ – математика с немски и информатика с английски език. На трета позиция сред предпочитанията на варненските седмокласници е ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ с обучението си по немски език. Немският език в Първа езикова гимназия е на пето място по бал на приетите ученици, следва френски с испански на   IV ЕГ „Фр.Ж.Кюри“. 


Учениците с най-ниски оценки от националното външно оценяване тази година са се записали в Професионалната гимназия по туризъм, специалност „Производство и обслужване в заведения за хранене с английски език“. Максималният бал на приетите там седмокласници е 25,358, минималният  20,606.


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна