IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:35 | 18 юли 2016
Обновен: 01:31 | 14 април 2024

Утре изпитват кандидатите за школски директори

6-има са желаещите да оглавят двете държавни училища във Варна, за които е обявен конкурс

По материала работи: Слав Велев
Утре изпитват кандидатите за школски директори

За утре е насрочен писменият изпитът-тест, който е вторият етап от подбора на кандидатите за школски директори във Варна. Търсят се нови ръководители на 6 общински и 2 държавни училища.  Както „Черно море“ вече писа одобрените по документи кандидати за директор на общинските училища са 18, а на държавните – 6. Те се оценяват според тяхната управленска и професионална компетентност, комуникативни умения, както и способността за постигане на високи резултати в съответствие с поставените цели. 


Писменият изпит-тест ще започне в 11 часа, в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Интервю с тези, които са издържали изпита ще се проведе в София, по график в периода от 21 до 29 юли. 


Общинските училища, на които се търси нов директор са III ОУ „Ангел Кънчев“, ОУ „Отец Паисий“, СОУ „Гео Милев“, СОУ „Елин Пелин“ и Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна, както и „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Шкорпиловци, община Долни Чифлик, а държавните - Професионалната търговска гимназия и Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“. 


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна