IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:40 | 27 юли 2016
Обновен: 22:11 | 30 април 2024

Експерти и от ГД БОП ще обучават доброволци срещу трафика с хора

По материала работи: Борис Проданов
Експерти и от ГД БОП ще обучават доброволци срещу трафика с хора

Национална доброволческа среща – “Ролята на доброволците при реализиране на програми и кампании по превенция на трафика на хора на местно ниво“ организират утре община Варна (дирекция “Превенции“), Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) - Варна и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ).  Участници във форума са експерти от НКБТХ и Местните комисии за борба с трафика на хора от Варна, Бургас, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Русе, Пловдив, Монтана и Пазарджик, както и доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция “Превенции“ и към посочените комисии от страната.

 

В дневния ред на срещата са предвидени два модула.

 

В първия модул по основната тема на обсъждане – “Трафик на хора и интернет – актуални тенденции и политика на отговор“, отношение ще вземат инсп. Любомир Тулев (специализиран сектор “Киберпрестъпност“ при ГД  БОП – МВР) и инсп. Олга Рангелова (специализиран сектор “Трафик на хора“ при ГД  БОП – МВР), както и Луиза Шахбазян, зам.-координатор на Националния център за безопасен интернет.

 

Вторият модул на събитието е работа на терен (пред входа на Морската градина).

 

Доброволците от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“, заедно с доброволците от страната ще организират и проведат информационна кампания за превенция на трафика на хора “Синьо сърце“. Кампанията е по повод 30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора.

Коментари

Новини Варна