IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
14:43 | 3 август 2016
Обновен: 14:10 | 17 април 2024

Израел дарява високотехнологично оборудвана линейка на Варна през септември

100 специализирани жилетки получават полицаите в града и региона

По материала работи: Слав Велев
Снимка Ели Маринова

Високотехнологично оборудвана линейка ще дари Израел на Варна. Това съобщи почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев. „Това е много сериозно дарение, за което аз настоявах в последните 2 години. То ще стане факт през септември. Подобно дарение беше направено в Бургас и аз настоявах да има и за Варна. Израелските линейки са доста по-различни от българските, бъдете сигурни“, каза Красимир Методиев.


Варненските служители на пътна полиция вече получиха 100 специализирани жилетки, дарени от Израел. Жестът е на Българо-израелската търговска камара с вицепрезидент Офер Мирецки. Уверението е, че ако тези жилетки не са достатъчни за всички полицаи в града и региона, ще бъдат дарени още. Същата организация ще дари на Варна и линейката.

 

 

 

 


„Приемаме жеста с удовлетворение. Надявам се че тези дарения ще допринесат за по-добрата работа на съответните служби“ – коментира кметът Иван Портних. 

 


Почетният консул на Израел проф. Красимир Методиев подчерта, че е много доволен от дългогодишното партньорство с община Варна и съобщи, че кметът Портних ще го придружи на международен семинар по антитероризъм в Тел Авив идния месец. 


Полина Петрова
Снимки Ели Маринова

 

Коментари

Новини Варна