IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:15 | 4 август 2016
Обновен: 21:49 | 5 май 2024

Местният парламент гласува в подкрепа на големи проекти за Варна

Екология, градски транспорт и инфраструктура ще продължат да се подобряват

По материала работи: Борис Проданов
Местният парламент гласува в подкрепа на големи проекти за Варна

Общинският съвет даде "зелена светлина" за реализация или продължаване на големи проекти на територията на община Варна. Съветниците гласуваха 1 226 666 лв. за втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт. Общинският превозвач ще закупи още нови тролейбуси и автобуси и автопаркът ще продължи да се обновява. Те ще бъдат снабдени с климатици и платформи за инвалиди, за да бъде пътуването на всички удобно и приятно.


Както вече писахме, Министерството на околната среда и водите и общината вече имат договор за втора фаза от проекта за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация Златни пясъци. Финансирането в размер на 37 млн. лв. е по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ За целта е необходимо авансово плащане от 2 865 889 лв., но пък за сметка на това новата пречиствателна станция вече ще бъде с капацитет до 70 000 души, а в местността “Ален мак” ще бъде изградена още 5 км канализация.


Местният парламент разреши плащания по ключови проекти за интегрираното градско развитие - в центъра на Варна, в Аспарухово, в Младост, във Владиславово. Както и модернизацията на образователната инфраструктура.


След положителният вот на Общинския съвет председателят на ПК "Финанси и бюджет" Станислав Иванов благодари за подкрепата на своите колеги и каза, че с тези проекти Варна и варненци скоро ще могат да се радват на един още по-модерен и красив град.


Борис Проданов

 

Коментари

Новини Варна