IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:20 | 13 август 2016
Обновен: 19:54 | 26 април 2024

Класическа музика и водна феерия за Деня на Варна

По материала работи: Борис Проданов
Класическа музика и водна феерия за Деня на Варна

Симфоничен концерт на открито ще се състои около фонтана на площад „Независимост“ за празника на Варна – 15-ти август. От 20.30 ч. почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на популярни и обичани творби.

 

Концертът ще дирижира главният диригент на Софийската филхармония Мартин Пантелеев, който въпреки натоварения график и международни ангажименти, уважи празника на морската столица. Творбите са в изпълнение на оркестъра на Държавна опера - Варна, и на солистите – сопраното Даниела Димова, тенорът Валерий Георгиев и баритонът Свилен Николов. А Мартин Пантелеев, освен като диригент, ще се изяви и като цигулар – другото му амплоа на музикант от световен ранг.


Жителите и гостите на града ще могат да чуят Вивалди – „Лято” от „Годишните времена”, унгарски танц от Брамс, ария на Фигаро от „Севилският бръснар”, ария на Торедора от „Кармен” на Бизе, „Аве, Мария” от Шуберт, „Nessun Dorma” от „Турандот” на Пучини. Ще има и романтични внушения с “O, sole mio”, “Hijo de la luna” и „Don`t cry for me Argentina”. В края дуетът на Бони и Щаси от „Царицата на чардаша” на Калман ще се превърне в трио, за да изпълни още по-убедително посланието „Живот човешки..”.


Традицията за съчетанието на класическа музика и водна феерия бе поставена на празника на Варна миналата година, когато хиляди варненци и гости на града се стекоха на пл. "Независимост".

Коментари

Новини Варна