IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
16:04 | 1 септември 2016
Обновен: 17:14 | 20 септември 2024

Вадят тялото на варненския водолаз, изчезнал в пещера

Мъжът изчезна на 25 май

По материала работи: Пламен Янков
Вадят тялото на варненския водолаз, изчезнал в пещера

Осигурени са средства за изваждането на тялото на водолаза, който изчезна в пещерата ”Големия извор” край котленското село Кипилово, съобщи Радио „Фокус”- Сливен. Те са осигурени с помощта на сливенския пещерен клуб „Протей”.


Община Котел ще предостави 1 500 лв. за подготовката и операцията по изваждането на трупа на изчезналия при инцидента на 25 май водолаз. Тялото на 47-годишния Красимир Иванов бе открито от доброволните формирования на Сдружение „Пещерно спасяване”.


От Сливенския пещерен клуб обясниха, че предприемането на действия по изваждането на трупа представлявало изключително сложна и рискова операция за хората, участващи в нея, изискваща предварителна подготовка и специфично оборудване. От „Пещерно спасяване” са заявили готовност за предприемане на действия по изваждането на тялото. 


Варненският водолаз изчезна в пещерата ”Големия извор”, която е дълга около 120 метра. В издирването на изчезналия се включиха няколко леководолазни екипа.

 

Четете още Вече никой не търси изчезналия водолаз

Коментари

Новини Варна