IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
12:47 | 14 септември 2016
Обновен: 13:28 | 20 април 2024

115 здравни кабинета разкриха в училища и детски градини във Варна

Проведе се обучителен семинар на медицинските специалисти

По материала работи: Слав Велев
115 здравни кабинета разкриха в училища и детски градини във Варна

На територията на Община Варна има разкрити 115 здравни кабинети, в които работят 150 здравни специалисти, от които 33 лекари, съобщават от пресцентъра на общината. Те са в 45 общински и 12 държавни училища, в 51 детски градини, като 18 от тях с яслени групи. Това стана ясно по време на  обучителен семинар на медицински специалисти в здравни кабинети в детски градини, ясли и училища, който се проведе в Община Варна. Форумът бе открит от зам.-кмета Коста Базитов. 


Здравните специалисти бяха запознати с разнообразни теми, свързани с аспектите при осъществяване на здравния контрол в детски и учебни заведения, противоепидемичения контрол,  контролът по при приемане на суровини и готови храни, хигиена на персонала и др. Дискутирани бяха въпроси по общинските програми за профилактика и рехабилитация на детското здраве: „Аз успявам” и „Добър естетичен вид и комфорт чрез профилактика и лечение на гръбначните изкривявания”, „Детско дентално здраве” и „Детско зрение”.

Коментари

Новини Варна